Marek Koráb

Ke sklepnímu umu jsem si přičichl o něco později u svého strýce Jana Korába. Odzkoušel jsem si, jaké to je dělat víno cestou našich předků, kde kladete důraz na každé zrnko hroznu a každá kapka moštu nebo vína je stejně důležitá jako vaše krev. V spontánně kvašených vínech se nejvíce projevoval teroir a odraz stáří vinic s nezapomenutelnou mineralitou. Později jsem si také odzkoušel tvorbu novodobých vín v jednom z největších a nejmodernějších vinařských podniků u nás. Po dobu čtyř let jsem se naučil, jak se dělají takzvaná reduktivní vína. Až v roce 2007 jsem se vrátil pln nadšení domů, abych svůj um vložil do bratrského vinaření. Znovu jsme inklinovali spíše k autentickému způsobu výroby vín. Časem jsem došel k názoru, že mě i vínu nestačí jen jeden typ pohledu. Zalíbila se mi možnost vín dvojí cesty. Když si samo víno vybere, co je pro něj lepší. A tak od roku 2010, již sám za sebe, produkuji vína obou metod a budoucnost je ve srovnání dvou vín z jedné a druhé cesty.

Vážení návštěvníci našich stránek, omlouváme se, ale nabídka v našem E-SHOPu je momentálně neaktuální. V současnosti pracujeme na její úpravě. Pro informace o aktuální nabídce nás prosím kontaktujte na marek@vinarstvimarekkorab.cz Děkujeme za pochopení.